Gyógyhatás

Gyógyhatás

A Gyógyhatás című életmód és egészségügyi műsor elsődleges célja, hogy hiteles és pontos tájékoztatást nyújtson a nézők számára. A műsorban elismert és ismert szakemberek beszélnek azokról a témákról, folyamatokról, amik nap mint nap kísérik életünket. 

Korhatár: 12

Leírás

A szerkesztő-műsorvezető Balogh Andrea Johanna. A műsorban az egészségügy több területéről, első kézből értesül a néző az aktualitásokról, az új orvos szakmai eredményekről, a kutatás területén elért újdonságokról. Összességében a műsor a betegségek megelőzésére való felhívásokon kívül bemutatja a modern kezelési lehetőségeket, teret ad a rehabilitáció témakörének, és kiemelten jelenteti meg a lélek egészségének szerepét a gyógyulásban!  Kiváló szakemberek segítségével mutatja  be a legújabb orvostudományi eredményeket, a korszerű gyógyító-megelőző eljárásokat. Megszólaltatja mindazokat a kutatókat, orvosokat, egészségügyi dolgozókat is, akik a medicina egy-egy területén kiemelkedőt, maradandót alkotnak. 

"Műsorommal egy olyan érzékeny területre hívom fel az egészségügyben dolgozók, a kommunikációs szakma, valamint a társadalom figyelmét, amelyen apró odafigyeléssel, empátiával, és hatékony kommunikációval javítható lenne hazánkban a beteg-együttműködés (compliance). Az orvos-beteg kommunikációban a felek számára életfontosságú az érthető kommunikáció, fontos, hogy akarnak egymással kommunikálni, közös az érdekük, és meghatározó, ha a közös értelmezésre törekszenek. A tartalom mellett fontos tényező, hogy a kommunikáció nem mindegy, hogy milyen formában és minőségben jelenik meg. A jó orvos-beteg kapcsolatra , az együttműködés serkentésére szólítanak fel a „Gyógyhatás” c. műsor adásai, melyek közel 15 éve állnak a lakosság szolgálatában. Témaköreinket közérthető módon, a szakmaiság követelményeinek betartásával együttesen adjuk át nézőink számára. Bízom abban, hogy ezzel a törekvéssel hozzájárulok, - és a stáb nevében is szólva - hozzájárulunk ahhoz, hogy a hiteles tájékoztatás segítségével, a bizalom kíséretében megvalósuljanak a sikeres orvos-beteg kapcsolatok, melyek eredménye a gyógyulásban is megmutatkozik." Balogh Andrea Johanna

A műsor utolsó élő felvétele 2018. áprilisában volt látható. 

 

adáspremier: kedd 20.00

Adás időpontjai

    Műsorvezető

    Balogh Andrea Johanna